Бебето, което се роди в руините след земетресението, има име - Ая или "знак от Бога"

Тя беше открита в Джендерис след повече от 10 часа от първия трус, все още свързана с майка си чрез пъпната връв

10.02.2023 | 14:40 Редактор: Михаела Димитрова

Хиляди от цял свят поискаха да осиновят момиченцето, което се роди под развалините на къща в Сирия, а майка му, сама дала живот, изгуби своя.

Кадри на малкото момиченце, извадено веднага след раждането си изпод руините на къща в Северозападна Сирия, обиколиха света като лъч надежда - на живота, който все пак си проправя път.

Тя е кръстена Ая, което означава чудо на арабски. А преди да я изнесат изпод останките, тя още била свързана с майка си чрез пъпната си връв. Майка ѝ, баща ѝ и четиримата ѝ братя и сестри загинаха след земетресението, ударило град Джиндайрис. Сега момиченцето е в болница. 

"Състоянието ѝ е по-добро. Тя пристигна в толкова лошо състояние, имаше подутини, синини, беше студена и едва дишаше", каза педиатърът Хани Маруф.

Сега тя е в стабилно състояние. А най-вероятно чичо ѝ ще я осинови. Управителят на болницата е получил десетки обаждания от хора от цял свят, които искат да осиновят бебето Ая. Засега съпругата му я кърми заедно със собствената им дъщеря, която е малко по-голяма от детето-чудо.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: Twitter


4
13 rate up comment rate down comment 4
Непричом
преди 1 година
Защо всички приемате мързеливите и долни украинци след като сирийците са много по-измъчени много по изстрадали и много по работни а да защото на байдън сина му не е съдружник в газопровода на сирия Сигнализирай за неуместен коментар
3
43 rate up comment rate down comment 0
Надежда
преди 1 година
Дано господ е даде късмет. Да са живи и здрави осиновители Сигнализирай за неуместен коментар
2
44 rate up comment rate down comment 1
Луиза
преди 1 година
Бог да пази Ая и всички хора, който оцелява в този ад ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
10 rate up comment rate down comment 2
Ани
преди 1 година
Това видео не е от Алепо ...!;; Сигнализирай за неуместен коментар