ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски и Пендаровски работят за мрежите, финансиращи български клубове

"От месеци институциите в страната не вземат мерки срещу езика на омразата", смятат от ВМРО-ДПМНЕ

02.02.2023 | 14:23 Редактор: Петя Кръстева
ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски и Пендаровски работят за мрежите, финансиращи български клубове

В съобщение от опозиционната в Република Северна Македония партия ВМРО-ДПМНЕ премиерът на страната Димитър Ковачевски и президентът Стево Пендаровски са обвинени, че като "не разкриват агентурните мрежи и финансистите на българските клубове, те работят директно за тях".

"След изявлението на Пендаровски след Съвета за сигурност, че зад езика на омразата и създаваните антимакедонски настроения стоят разузнавателни мрежи, той трябва да каже кой мотивира и създава негативно отношение и отрицание към Република Северна Македония, езика, историята и нацията. Пендаровски и Ковачевски са длъжни да защитават гражданите на РСМ и да информират в най-кратки срокове за всичко, което знаят и което е във вреда на държавата относно  отношенията с България", гласи съобщението на опозиционната партия, цитирано от БТА. 

От ВМРО-ДПМНЕ заявяват, че от месеци институциите в страната не вземат мерки срещу езика на омразата и "допускат отричане на нацията и историята". Те настояват правителството  да изясни "произхода на парите, с които се финансират българските клубове" чрез финансовите институции.

Снимка: БГНЕС