Доброволци от над 40 държави искат да се бият за Русия в Украйна

Хората, които искат да участват, се сблъскват с логистични проблеми

02.02.2023 | 13:08 Редактор: Искра Ангелова
Доброволци от над 40 държави искат да се бият за Русия в Украйна

Доброволци от над 40 страни желаят да се присъединят към така наречената специална военна операция (СВО) на Русия в Украйна. Това заяви в ефира на радио "Комсомолская правда" Владимир Рогов, лидер на движението "Заедно с Русия" и представител на назначените от Москва власти в Запорожка област, цитиран от ТАСС.

"Според информацията, с която аз разполагам, има над 40 страни, от които хората искат да дойдат и да воюват за ясна кауза и идеали, за общи интереси, запазване на традиционното общество и адекватно бъдеще за целия свят", каза той.

По думите на Рогов хората, които искат да участват в СВО, се сблъскват с логистични проблеми, затова според него този въпрос трябва да бъде уреден на държавно равнище. "Мисля, че в близко бъдеще този въпрос ще се придвижи така, че тези, които искат да дойдат чрез определени структури, посолства, неформални връзки, няма просто да осъществяват контакт и след това да няма как да стигнат до нас, а ще идват", добави той, цитиран от БТА.

Преди това кореспондент на ТАСС съобщи, че трима души от Турция са се присъединили към доброволческия батальон "Павел Судоплатов", който се формира в Запорожка област. В средата на миналия месец назначеният от Русия губернатор на региона Евгений Балицки заяви, че в редиците на същото подразделение са се включили и доброволци от Сърбия.

Снимка: БГНЕС