Киев твърди, че е отблъснала руснаците в района на Благодатне, "Вагнер": Завладявахме селото

Агенция Ройтерс не е успяла да потвърди информацията от двете страни

29.01.2023 | 10:07 Редактор: Искра Ангелова
Киев твърди, че е отблъснала руснаците в района на Благодатне,

Въоръжените сили на Украйна заявиха, че украинските сили са отблъснали нападение в района на Благодатне в източната част на Донецка област, а руската частна военна компания "Вагнер" заяви, че е установила контрол над селото, предаде Ройтерс.

"Подразделенията на силите за отбрана на Украйна отблъснаха нападенията на окупаторите в района на... Благодатне... в Донецка област", заяви генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в своята ежедневна сутрешна сводка. Той добави, че силите му са отблъснали руските атаки в районите на 13 други населени места в Донецка област.

Групата "Вагнер", определена от САЩ като транснационална престъпна организация, заяви в Telegram, че нейни подразделения са установили контрол над Благодатне, съобщава БТА.

Агенция Ройтерс посочва, че не е успяла да потвърди информацията от двете страни от независими източници. С ожесточаването на сраженията в Донецка област точното положение на фронтовата линия не е ясно, особено в района на град Бахмут, където през последните седмици се водят едни от най-тежките боеве от началото на войната.

Украйна заяви, че руската офанзива около Бахмут не е достигнала своята кулминация, но ситуацията по фронтовата линия там е все по-трудна. Управителят на Донецка област Павло Кириленко заяви в свое съобщение в Telegram, че четирима цивилни са били убити, един от които в Бахмут, а 17 са пострадали при руските атаки в региона вчера.

Снимка: БГНЕС