ВМРО-ДПМНЕ: Отношенията между България и РСМ не са били по-лоши

"Ковачевски и Пендаровски дължат отговори на македонската общественост", смятат от опозиционната партия

28.01.2023 | 10:27 Редактор: Петя Кръстева

"Отношенията между Република Северна Македония и България никога не са били по-лоши. Дойде ред след толкова много подписани договори, анекси, протоколи отношенията между двете страни да бъдат предмет на Съвета за сигурност и да се понижи нивото на дипломатическите отношения. Това е резултат от снизходителността на властите на СДС и ДСИ, което е следствие от престъпността на нейните служители. гласи позиция на македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ по повод последните търкания в отношенията със София, предава електронното издание "Скопие 1".

"Ковачевски и Пендаровски дължат отговори на македонската общественост как се стигна до тази студена дипломатическа война? Как "маргинални" лица от България станаха тема на Съвета за сигурност в Македония? Какво правят нашите служби, за да попречат на тези, както казва Пендаровски, структури от България по указания на чужда служба?, питат се те. 

Според партията "Пендаровски и Ковачевски не трябва да се правят на изненадани.

"Тези структури, политици и обидите, които отправят към Македония и македонския народ, не са от вчера само че нашите власти не предприеха нищо, за да го предотвратят и защитят националните и държавни интереси. С недалновидността, аматьорския подход в дипломацията и с дебелия криминален багаж, който има това правителство на СДСМ и ДСИ, Македония явно е в опасност. Техният инат ражда нови и нови унижения за Македония", категорични са те.

Снимка: БГНЕС