Тръмп: За 24 ч. щях да прекратя войната в Украйна, ако бях президент на САЩ

"Конфликтът може да бъде преодолян със споразумение", смята милиардерът

27.01.2023 | 10:27 Редактор: Петя Кръстева
Тръмп: За 24 ч. щях да прекратя войната в Украйна, ако бях президент на САЩ

Президентът на САЩ (2017-2021 г.) Доналд Тръмп заяви, че би могъл да договори прекратяване на конфликта в Украйна за 24 часа.

"Ако аз бях президент, войната между Русия и Украйна никога нямаше да се случи. Като президент бих могъл да договоря прекратяване на тази ужасна война в рамките на 24 часа", цитира "Нюзуик" думите на Тръмп в публикация в социалната мрежа Truth Social.

Бизнесменът критикува и решението на Вашингтон да предостави танкове на Киев.

"Първо танкове, после и ядрени оръжия. Спрете тази луда война сега. Толкова е лесно да се направи", написа той в социалната си мрежа. Тръмп неведнъж е предупреждавал, че ситуацията в Украйна може да прерасне в трета световна война.

По-рано, коментирайки действията на администрацията на сегашния президент на САЩ Джо Байдън спрямо Украйна, милиардерът подчерта, че конфликтът трябва да бъде прекратен със споразумение, а не да се изпращат милиони долари помощ на Киев. Тръмп твърди, че заради действията на САЩ конфликтът в Украйна може да доведе до световна война, съобщи dnes.bg

Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд поясни, че американската администрация е готова да обмисли облекчаване на някои санкции срещу Русия в рамките на сериозни преговори за Украйна. В същото време тя подчерта, че САЩ искат Киев да си върне контрола над териториите, които са станали част от Русия или са под контрола на руските военни.

Ръководителят на комисията по международни въпроси в Държавната дума Леонид Слуцкий контрира, че посланието на Нюланд е неприемливо за Москва, тъй като историческите решения не могат да бъдат заменяни с обещания за преразглеждане на ограниченията.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 1
До И аз мога
преди 1 година
Това за изнасилванията на деца, родилки, буча, падането на ракети върху жилищни блокове, нападението на Полша увиснаха без доказателства, уволнява си и омбоцмана заради прекалените небивалици които съчиняваше / тези отгоре/, изгониха си лекарите без граници . Не обичам имперските амбиции на руснаците и путин но украинците са по зле и от тях - видяхме ги и у нас какви са! И поместено- най лошият мир е по добър от войната!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
и аз мога
преди 1 година
Достатъчно е според Путин и Тръмп украинците : да се предадат, да благодарят на руснаците ,че ги убиват, изнасилват, унищожават икономиката и живота им, да се съгласят да не съществуват, като самостоятелна държава и така ще се спре войната.С подобни изявления Тръм става все по противен и на всеки е ясно, че и зависим от Путин.... Сигнализирай за неуместен коментар