Пътищата в Германия се превърнаха в ледена пързалка, има множество инциденти

Тази сутрин камиони са се плъзгали по заледените участъци, блокирайки някои от тях, а леки автомобили са катастрофирали

21.01.2023 | 10:27 Редактор: Вяра Димова
Пътищата в Германия се превърнаха в ледена пързалка, има множество инциденти

Заледяванията и снеговалежите в някои части на Южна Германия са довели до множество пътни произшествия през нощта, съобщиха от полицията, но отбелязаха, че малко хора са били ранени, предаде ДПА.

Според полицейските доклади рано сутринта днес камиони са се плъзгали по заледените пътища, блокирайки някои от тях, а леки автомобили са катастрофирали, причинявайки материални щети, но е имало само няколко случая на леко пострадали хора.

В Бавария в петък вечерта на път, водещ към Мюнхен, са станали девет произшествия, в резултат на които шестима души са били леко ранени. Полицията в Горна и Долна Бавария и Швабия съобщи за почти 100 произшествия, свързани с метеорологичните условия, от петък вечерта насам, информира БТА.

Пътни инциденти е имало и в някои части на Хесен, Райнланд-Пфалц и Саарланд. В южната част на Хесен четирима души са получили леки наранявания. Полицията в Дармщат съобщава за 20 произшествия, причинени предимно от пързалящи се по заледените пътища автомобили. 

В Саарланд от петък следобед насам са станали повече от 90 произшествия, при които осем души са получили леки наранявания.

Снимка: БГНЕС