Ева Кайли с първи коментар: Няма да призная нещо, което не съм направила

Бившият вицепрезидент на ЕП остава в ареста още месец

20.01.2023 | 10:51 Редактор: Вяра Димова
Ева Кайли с първи коментар: Няма да призная нещо, което не съм направила

За пръв път гръцката евродепутатка Ева Кайли, коментира решението на белгийските власти пред гръцките медии.

Бившият вицепрезидент на Европейския парламент, срещу която тече разследване за корупция, в която е замесен Катар, ще остане още един месец в ареста, предаде нейният адвокат Димитракопулос.

Двама от общо тримата заседатели са гласували г-жа Каили да остане в ареста с мотиви, че може да избяга от страната, а също, че ако бъде пусната може да попречи на разследването като се срещне с хора отвън, замесени в корупционния скандал. Освен това започва тайното изслушване на бившият евродепутат Антонио Панцери, който е сключил споразумение с прокуратурата за признаване на вина по силата на закон за информаторите, използван само веднъж досега в Белгия и ще свидетелства срещу останалите обвиняеми по разследването, като "разкаже всичко", съобщи адвокатът му. 

Панцели е признал, че е превел 120 000 евро на белгийския евродепутат Марк Тарабела. Председателят на ЕП Роберта Мецола, съобщи, че белгийските власти са поискали имунитета на Тарабела и неговия колега Андреа Коцолино.

Ева Каили с видимо срината психика, основно заради 23-месечната си дъщеричка и изпадна няколко пъти в ридания по време на процеса, съобщи нейния адвокат. 

"Искам дъщеря си при мен в ареста. И на хиляди парчета да ме разкостят, няма да призная нещо, което не съм направила", каза тя пред гръцката телевизия Опен.

Нейният морал остава висок, въпреки "мъченията" и "униженията", които е претърпяла заяви пред медиите адвокат Михалис Димитракопулос. 

Гръцката евродепутатка Ева Каили беше обвинена в приемане на подкупи от Катар в един от най-големите корупционни скандали в Брюксел, пише "Труд". 

Скандалът, който разтърси Европейския Съюз, се базира на подозренията, че Катар и Мароко са подкупвали политици, парламентарни сътрудници и неправителствени организации, за да оказват влияние върху решенията на Европарламента.

Катар многократно заяви, че няма никакво участие в корупционния скандал в ЕС. Мароко се оплака от "съдебен тормоз" след като разследването за даване на подкупи започна.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Джоко
преди 1 година
Тя казва - абе тия там са фантазьори... Сигнализирай за неуместен коментар