Ева Кайли остава в ареста

Ако обжалва решението в срок от 24 часа, ще може да се яви пред наказателен състав на апелативния съд в Брюксел

19.01.2023 | 22:58 Редактор: Вяра Димова
Ева Кайли остава в ареста

Ева Кайли, която бе отстранена от длъжността заместник-председателка на Европейския парламент на фона на разследване за корупция, свързано с Катар, ще остане в ареста, предаде Ройтерс, като се позова на белгийската федерална прокуратура.

"В заповедта си от тази сутрин досъдебното производство потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на Е.К. (Ева Кайли). Ако тя обжалва това решение в срок от 24 часа, ще може да се яви пред наказателен състав на апелативния съд в Брюксел в рамките на 15 дни", се казва в изявлението. 

Гръцката евродепутатка Ева Кайли беше обвинена в приемане на подкупи от Катар в един от най-големите корупционни скандали в Брюксел, съобщи БНР.

Скандалът, който е най-големият, разтърсил политиката на Европейския съюз от десетилетия, се базира на подозренията, че Катар и Мароко са подкупвали политици, парламентарни сътрудници и неправителствени организации, за да оказват влияние върху решенията на Европарламента.

Катар многократно заяви, че няма никакво участие в корупционния скандал в ЕС. Мароко се оплака от "съдебен тормоз" след като разследването за даване на подкупи започна, припомня Ройтерс.

Снимка: БГНЕС

1
1 rate up comment rate down comment 0
корупция
преди 4 месеца
Има и по-крадливи от нея в ЕС! Сигнализирай за неуместен коментар