fallback

Победа над мафията? Последният истински бос на "Коза Ностра" не оказал съпротива при ареста

При обиска в дома на Денаро полицаите установяват, че той е водил луксозен живот

17.01.2023 | 19:07 Автор: Искра Ангелова

100 агенти са участвали в задържането на най-издирвания бос на сицилианската "Коза Ностра" - Месина Денаро. След 30 години преследване мафиотът беше заловен в частна клиника в Палермо. Предполага се, че Денаро се е подлагал на химиотерапия заради заболяване от рак. Не е оказал съпротива при ареста.

Полицаите направиха пикантни разкрития за издирвания в продължение на 30 години бос на "Коза Ностра". Оказва се, че той е имал различни имена и документи, които са му позволявали да се движи свободно в Италия.

"Това е победа за всички близки на жертви на мафията, това означава, че саможертвите на толкова много герои не са били напразни", каза министър-председателят на Италия Джорджа Мелони.

Операцията по задържането на най-издирвания бос на "Коза Ностра" е организирана дълго време. Полицаите разбират, че Денаро се лекува от онкологично заболяване и че му предстои посещение при очен лекар. Така успяват и да разберат името, с което се представя - Андреа Бонафеде.

Следователите разследват лекуващият лекар на Денаро. Сред неговите пациенти бил и истинският Андреа Бонафеде, чиято самоличност използвал италианският бос. Именно истинският Бонафеде посочил апартамента, в който се укривал Денаро, но след това отказал да сътрудничи на властите.

Признал е, че купил жилището и след това го отстъпил на Денаро. Апартаментът се намира в селото на съучастника на боса, който го придружавал в болницата за химиотерапия. При обиска в дома на Денаро полицаите установяват, че той е водил луксозен живот. При обиск са открити са скъпи парфюми, изискани дрехи и стилно обзавеждане. Разследващите са открили негови пръстови отпечатъци.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

fallback
Още от Свят
fallback