Борел осъди обесването на иранския дипломат: Властите да се въздържат от екзекуции

"ЕС заявява своето противопоставяне на такова наказание, при каквито и да е обстоятелства", каза първият евродипломат

15.01.2023 | 17:55 Редактор: Ирена Бакърджиева
Борел осъди обесването на иранския дипломат: Властите да се въздържат от екзекуции

Първият евродипломат Жозеп Борел осъди екзекуцията на иранско-британски гражданин, осъден в Иран на смъртно наказание заради шпионаж. Иранските медии съобщиха в събота, че е изпълнена смъртната присъда срещу бившия зам.-министър на отбраната Алиреза Акбари с двойно гражданство, осъден на смърт за шпионаж в полза на британските разузнавателни служби.

"ЕС осъжда най-категорично екзекуцията в Иран на иранско-британски гражданин Алиреза Акбари и отново заявява своето противопоставяне на такова наказание, при каквито и да е обстоятелства", каза Борел в писмено изявление, информира БГНЕС.

Той също призова иранските власти да се въздържат от екзекуции в бъдеще и да следват политика, насочена към отказ от подобно наказание.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Борелчооооо, нещо на твоите кукловоди отвъд океана ще кажеш ли за смъртните присъди, които те изпълняват? Или пак двойни стандарти предлагаме? Американските смъртни присъди са демократични и оправдани, всички останали са дело на тоталитарни варвари? Сигнализирай за неуместен коментар