СЗО: Няма заплаха за европейския регион от Ковид-19 в Китай

Много държави наложиха тестване за коронавирус на пристигащите от Китай

10.01.2023 | 18:41 Редактор: Вяра Димова
СЗО: Няма заплаха за европейския регион от Ковид-19 в Китай

Регионалният директор за Европа на Световната здравна организация днес заяви, че не вижда "непосредствена заплаха" за европейския регион от епидемията от Ковид-19 в Китай, но е необходима повече информация, съобщи Асошиейтед прес. 

Китай се бори с епидемия от коронавирус, след като в началото на декември облекчи ограниченията, свързани с провежданата дотогава от Пекин политика на "нулев ковид".

Ханс Клуге заяви, че въз основа на информацията, която СЗО е получила от Китай, няма заплаха, но е необходима по-подробна и редовна информация от Китай, за да се следи развитието на ситуацията.

В същото време той предупреди, че това не означава Старият континент да гледа безучастно, съобщи БТА.

Няколко държави наложиха изисквания за тестване за коронавирус на пристигащите от Китай. Австралия и Канада изискват от пътуващите от Китай да си направят тест, преди да се качат на борда на самолета.

Други държави, включително САЩ, Индия, Япония, Южна Корея и няколко европейски държави обявиха по-строги мерки за пътниците от Китай поради опасения от липсата на данни за инфекциите и опасения, че може да се появят нови варианти на коронавируса.

Снимка: БГНЕС