Вучич: Чужди шпиони напълниха хотелите в Белград по Нова година, унищожиха ни

Президентът на Сърбия очаква допълнителен натиск по отношение на Косово

09.01.2023 | 16:59 Редактор: Петя Кръстева
Вучич: Чужди шпиони напълниха хотелите в Белград по Нова година, унищожиха ни

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че "рекорден брой чуждестранни шпиони" са били в Белград по Нова година, а също и че чуждите служби са унищожили проекта за експлоатация на литий в Сърбия, предаде агенция Бета.

Вучич каза в телевизия Пинк, че разузнавателните данни, които е получил, потвърждават, че "Белград е бил като Казабланка в новогодишната нощ" и че "шпиони са окупирали сръбските хотели".

"Никога не е било така - постигнахме рекорд. Tакъв брой шпиони от 20 декември до 5 януари в Белград не е регистриран от Втората световна война. Вижда се, че много хора са подготвяли всякакви неща. Знаете ли, чуждите служби си вършат работата, така ни унищожиха с лития, само аз мога да говоря за това. Чуждите служби директно ни унищожиха", каза Вучич, цитиран от БТА.

Коментирайки проекта за експлоатация на литий в Сърбия, който трябваше да бъде реализиран от англо-австралийската корпорация Рио Тинто, Вучич няколко пъти повтори, че е било грешка да се откаже от проекта и че това не е само "фирмена война" между Рио Тинто и други компании, а е и "атака срещу Сърбия", но че той не е бил наясно с "дълбочината на тази атака".

Вучич добави, че очаква допълнителен натиск върху Сърбия по отношение на Косово, както и за въвеждане на санкции срещу Русия.

"Може да се наложи да го направим не под натиск, а под заплахата от нещо много по-голямо", обобщи президентът.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 0
Лили Барута
преди 1 година
То света пропищя от шпиони които унищожиха много държави,та Сърбия ли ще оставят намира... Сигнализирай за неуместен коментар