Зеленски: Целият свят видя отново, че Русия лъже

"Само връщането на целия наш народ от руски плен са гаранция за възстановяване на мира", заяви той

09.01.2023 | 08:00 Редактор: Тодор Петров
Зеленски: Целият свят видя отново, че Русия лъже

Украинските сили удържат непрестанните атаки срещу град Бахмут в източната Донецка област. По думите на президента Володимир Зеленски по-голямата част от града да е разрушена от руските удари, но украинските военни успяват да отблъснат непрестанните опити за нападения. Сраженията продължават, въпреки обявеното от Москва едностранно спиране на огъня за православната Коледа.

"Тези дни светът отново видя, че Русия лъже дори когато привлича вниманието към ситуацията на фронта със собствените си изказвания. Руски обстрел на Херсон със запалителни боеприпаси - точно след Коледа. Атаки срещу Краматорск и други градове на Донбас - точно срещу цивилни цели и точно по времето, когато Москва съобщаваше за уж "мълчанието" на тяхната армия. Поредната заплаха на руските служители към Европа и света. Всичко това, когато в Москва уж говореха за "примирие", заяви президентът на Украйна.

Той е убеден, че нито един опит на Русия да манипулира дипломацията и политиката никога няма да проработи.

"Само укрепването на Украйна, само успехите на Украйна, само възстановяването на териториалната цялост на Украйна, само връщането на целия наш народ от руски плен са гаранция за възстановяване на мира", подчерта Зеленски.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, въпреки така нареченото "прекратяване на огъня“, което не бе прието от Киев, през изминалото денонощие врагът е нанесъл 9 ракетни изстрела, три въздушни удара и е извършил 40 атаки от реактивни системи за залпов огън, включително по гражданската инфраструктура, има ранени и загинали сред цивилното население.

Снимка: БГНЕС


1
4 rate up comment rate down comment 0
фошизъм
преди 1 година
Вече не е интересен... Пропагандата се изчерпа.... Сигнализирай за неуместен коментар