Русия посрещна една от най-мразовитите си Коледи, температурите паднаха до минус 55 градуса (ВИДЕО)

Северен Сибир се оказа епицентър на студа в цялото полукълбо

07.01.2023 | 17:26 Редактор: Петя Кръстева

Рекорден студ скова Русия, където температурите на места паднаха до -55°. В Москва беше отчетен най-студеният ден от началото на зимата, съобщават местните сайтове.

Зоната с много ниска температура, която обикновено действа в центъра на Арктика, в момента е изместена на север от Русия, в резултат което във високите и средните ширини на страната се е развило необичайно студено време.

Северен Сибир се оказа епицентър не само на руския мраз, но и на студа в цялото полукълбо. В Таймир и Евенкия температурата падна до -50°. Това е голяма аномалия, тъй като отклонението от нормата достига 15 градуса. Издадено е предупреждение за буря по тези места, съобщава сайта Meteobalkans, цитиран от "Труд".

По актуализирани данни минималната температура на въздуха в руската столицата днес е била -23,5°C. С този показател Коледната нощ в Москва (те празнуват на 6 януари по стар стил – бел. ред.) стана третата най-студена през XXI век. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
ЛЕЛЕ МАЛЕ !
преди 1 година
ДАНО ТУК НЕ СТАНЕ КАТО В РУСИЯ. НИЕ НЕ НАПАДАМЕ НИКОГО. ЧИСТИ И ЧЕСТНИ СМЕ ПРЕД ГОСПОДА. Сигнализирай за неуместен коментар