Топмодел отряза и двете си гърди: Нова година, нова аз

"Направих този избор, защото не мога да си позволя да се разболея", написа Бианка Балти

04.01.2023 | 14:50 Редактор: Искра Ангелова
Топмодел отряза и двете си гърди: Нова година, нова аз

Италианският топмодел Бианка Балти се показа пред 1,2-милионните си последователи в инстаграм гола и с огромен белег под дясната си гърда. С думите "Нова година, нова аз" 39-годишната красавица от град Лоди, която живее в Лос Анджелис, илюстрира резултата от решението си - да отстрани превантивно и двете си гърди, за да намали риска да се разболее от тумор на гърдите или яйчниците. Преди време същото направи и актрисата Анджелина Джоли, която отстрани и яйчниците и фалопиевите си тръби.

От месеци най-известната манекенка на Апенините води диалог с феновете си чрез социалните мрежи, в който обяснява защо е било необходимо да прибегне до двойна мастектомия. На нея манекенката се е подложила на 8 декември в Лос Анджелис.

"Тази година се чувствам прекрасно, толкова спокойна, че ако дори само една трета от дните през новата година се чувствам така, мога да бъда коронясана като най-щастливия човек на света", написа тя, цитирана от "24 часа".

Преди време Бианка разбира, че е носителка на мутиралия ген BRCA1, който увеличава възможността от разболяването от рак на гърдата, яйчниците, простата и панкреаса.

Така обяснява решението си преди време на дъщерите си Матилде и Миа, на 15 и 7 години.

"Така казвам и на вас. Направих този избор, защото не мога да си позволя да се разболея - аз, която нося сама върху раменете си икономическата отговорност за всички. Защото искам момичетата ми да открият сила за действие, ако един ден и те бъдат диагностицирани по подобен начин", допълва топмоделът.

Бианка разказа, че се чувства много добре след операцията, че е имала лека болка, когато се събудила след нея, но че ѝ дали болкоуспокояващи.

Снимка: БГНЕС