В Берлин българи се погрижиха за светлинното шоу за ЧНГ

Леден дъжд посипа празнуващите на Таймс Скуеър

01.01.2023 | 18:38 Редактор: Елеонора Танева

В Китай посрещането на Нова година беше причина тълпи от хора да излязат свободно след наскоро вдигнатите ограничения.

Първи 2023 г. приветстваха на малкия тихоокеански остров Кирибати, следвани от Нова Зеландия, Австралия, Хонконг и дори части на Русия. Часовите зони в света са 38, което означава, че точно толкова пъти хората ще се поздравят с "Честита Нова година!". 

Красиво шоу с фойерверки на Шанз-Елизе видяха стотиците хиляди, избрали да посрещнат Новата година в Париж. По данни на полицията в столицата на Франция е имало един милион посетители за празненствата. 

Лондон посрещна огромни струпвания на хора за официалната си новогодишна програма с фойерверки за първи път след пандемията. 

А в Берлин новогодишният концерт на открито завърши с емблематичната песен на Scorpions - "Wind of Change". И то на фона на светлинното шоу на българско студио. Около 1300 души са присъствали на концерта пред Бранденбургската врата, която беше превърната в декор от събарянето на Берлинската стена. Бяха излъчени и послания в защита на Украйна. 

В Ню Йорк конфети заваляха над хилядите след емблематичното пускане на топката на Таймс Скуеър, традиция, датираща от 1907 г. Хора от цял свят чакаха с часове под студения дъжд, за да участват в церемонията. 

Тълпи от хора препълниха плажа Копакабана в Рио де Жанейро. Според някои източници два милиона души са се събрали, за да се насладят на музика и фойерверки, без мерките за безопасност за коронавируса от последните две години. 

Близкият изток посрещна 2023 г. с традиционно шоу с фойерверки и светлини от най-високата сграда в света, 830-метровата Бурж Халифа в Дубай, Обединените арабски емирства.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.