От Хонконг до Париж: Светът посрещна 2023 г. с танци, заря и без Ковид ограничения

Последни ще празнуват няколко отдалечени американски острова

01.01.2023 | 13:47 Редактор: Петя Кръстева

Почти целия свят посрещна новата 2023 година. След минути последни ще празнуват на няколко отдалечени американски острова. След две години на ограничения заради коронавируса сега по света тържествата бяха без мерки.

Първи 2023 г. приветстваха на малкия тихоокеански остров Кирибати, следвани от Нова Зеландия, Австралия, Хонконг и дори части на Русия. Часовите зони в света са 38, което означава, че точно толкова пъти хората ще се поздравят с "Честита Нова година!". 

Красиво шоу с фойерверки на "Шанз Елизе" видяха стотици хиляди, избрали да посрещнат Новата година в Париж. По данни на полицията в столицата на Франция е имало 1 милион посетители за празненствата. 

Лондон също посрещна огромни струпвания на хора за официалната си новогодишна програма с фойерверки за първи път след пандемията. 

В Ню Йорк конфети заваляха над хилядите след емблематичното пускане на топката на "Таймс Скуеър" - традиция, датираща от 1907 г. Хора от цял свят чакаха с часове под дъжда, за да участват. 

Тълпи от хора препълниха плажа Копакабана в Рио де Жанейро. Според някои източници два милиона души са се събрали, за да се насладят на музика и фойерверки, без мерките за безопасност за коронавируса от последните две години. 

Близкият изток посрещна 2023 г. с традиционно шоу с фойерверки и светлини от най-високата сграда в света, 830-метровата Бурж Халифа в Дубай, Обединените арабски емирства.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.