Бургас посреща Нова година с голям концерт с участието легендата Прешъс Уилсън

На площада се очакват между 10 000 и 15 000 души

31.12.2022 | 18:48 Редактор: Вяра Димова

Бургас посреща Нова година с голям концерт на площада с участието на диско легендата Прешъс Уилсън. Очакват се гости от цялата страна, а от общината са подготвили безплатна баница и вино.

Прешъс Уилсън пристигна в Бургас в компанията на своя мениджър. Час преди полунощ диско кралицата ще се качи на сцената и ще изпълни най-големите си хитове от времето на  Eruption.

"Моята музика носи едно чувство на носталгия и спомени. Спомени, които пазят всички наши фенове, през толкова много поколение, от 8 годишни до 80 –годишни и това за нас  е най-голямата радост.  Мисля, че ще бъде страхотно шоу, дори да пея "Оne way ticket" цяла вечер", каза Уилсън.

Тя получи като подарък в Бургас оригинални пафти и графика на бургаския художник Димо Колибаров. На концерта на площада в Бургас се очакват фенове от цялата страна.

"Той е логично продължение от лятната ни програма, в която музиката от 90-те има ключово място на Спайс мюзик фестивал, приемаме го като едно зимно продължение на тази лятна фиеста, която пълни Бургас с хиляди почитатели", заяви зам.-кметът по култура в Община Бургас - Дияна Саватева.

За всички, които ще посрещнат Нова година на площада ще има вино и 2000 парчета баница с късмети, която беше приготвена рано тази сутрин в кухнята на Социалния патронаж. 

Освен мерките за сигурност от КАТ призоваха за разумност в новогодишната нощ.

"На входно-изходните артерии на гр. Бургас ще има засилени проверки с акцент употребата на алкохол и наркотични вещества от водачи на МПС", каза началникът  на "Пътна полиция" към ОДМВР Бургас Пламен Николов.

На площада в Бургас се очакват между 10 000 и 15 000 души.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.