Сравниха Русия с Мордор, а Путин със Саурон, след като раздаде "пръстени на властта"

Антон Геращенко оприличи руския държавен глава с героя Ам Гъл

31.12.2022 | 11:42 Редактор: Ирена Бакърджиева
Сравниха Русия с Мордор, а Путин със Саурон, след като раздаде

Путин е подарил златни пръстени на 8 свои колеги лидери по време на срещата на върха между Общността на независимите държави. По един за всеки един от ръководителите и един финален за самия Путин, който да управлява всички тях.

Веднага след като се появи новината за "златния жест" на Владимир Путин, потребители в Twitter се стекоха да се подиграват на руския президент и да го сравняват със Саурон от романа "Властелина на пръстените" на Толкин.

Антон Геращенко, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна, публикува в Twitter снимки, в които сравнява съюзниците на Путин и техните нови бижута с героя от "Властелинът на пръстените" Ам Гъл - същество толкова обсебено от силата на пръстена, че го превръща от човек в звяр.

Олексий Гончаренко, украински парламентарист, заяви, че Путин преминава от ролята на "Хитлер на XXI век" към злия герой от "Властелинът на пръстените", като се подигра с подаръка на групата за срещата на върха, информира БГНЕС.

Пръстените са своеобразна благодарност/мирен жест от страна на Путин към останалите лидери във връзка с продължаващата му атака срещу Украйна. На срещата и размяната на подаръци присъстваха президентът на Азербайджан Илхам Алиев, министър-председателят на Армения Никол Пашинян, президентът на Беларус Александър Лукашенко, президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев, президентът на Киргизстан Садир Джапаров, президентът на Таджикистан Емомали Рахмон, президентът на Туркменистан Сердар Бердимухамедов и президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев. При поглед на Путин към всички мъже като Саурон, само беларуският лидер Александър Лукашенко го разбра правилно и веднага си сложи пръстена.

Що се отнася до Владимир Путин, за неговите пръстени се твърди, че съдържат фразата "Честита нова година 2023" и "Русия", което ни кара да си мислим, че Саурон би могъл да направи нещо подобно със своите творения - разбира се, като замени "Русия" с "Мордор".

Снимка: БГНЕС