Зеленски пред депутатите: Украйна обедини ЕС, вече никой не се страхува от Русия

Ще изкараме тази зима, руските ракети няма да ни спрат, казал украинският президент

28.12.2022 | 16:22 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски пред депутатите: Украйна обедини ЕС, вече никой не се страхува от Русия

Парламентът на Украйна проведе последното си заседание за годината.

На него присъства президентът Володимир Зеленски. Той държа 52-минутна реч, прекъсвана 41 пъти от аплодисменти. Заседанието не е излъчвано. Самото заседание е закъсняло с час и половина заради въздушна тревога. 

Акценти от речта на Зеленски бяха споделени от депутата Ярослав Железняк в Telegram.

"Украйна се превърна в един от лидерите на свободния свят. За мнозина е гордост да имат приятели украинци. Помогнахме на Запада да намери себе си отново и да усети, че надделява. Там никой не се страхува от Руската федерация. Украйна обедини ЕС", казал Зеленски.

Президентът подчертал, че от началото на пълномащабната война са се състояли 850 дипломатически събития, в които е участвал лично. Заявил е, че са необходими нови гаранции за сигурност, реформа на съществуващите международни организации, които трябва да гарантират мира, но не могат да го направят така както искат.

"Ще станем лидер в изграждането на зелена енергия. Също така ще развием собствено атомно производство. Ще изкараме тази зима, руските ракети няма да ни спрат", категоричен е бил президентът на Украйна.

Зеленски е подчертал и необходимостта от международен трибунал за руските военнопрестъпници. 

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 3
Koki
преди 1 година
1
2 rate up comment rate down comment 4
Дядо
преди 1 година
Ще те поставят в зелена градинка. Никой не ти вярва вече г-н президент на Бандеровската държава Сигнализирай за неуместен коментар