Нови твърдения: Елизабет II се борила с рак на костния мозък - знаела, че ѝ остава малко време

Здравето ѝ по време на нейното управление беше една от големите тайни

24.12.2022 | 20:33 Редактор: Искра Ангелова
Нови твърдения: Елизабет II се борила с рак на костния мозък - знаела, че ѝ остава малко време

Нова биографична книга за покойната кралица Елизабет II твърди, че тя е страдала от рак на костите преди да умре. Официалните документи пък сочат, че кралицата, която беше най-дълго управлявалият монарх в британската история, е починала.

В най-новата си книга Гайлс Брандрет описва как Елизабет II е имала форма на рак на костния мозък, наречена мултиплен миелом, през последните си години.

Извадка от биографията показва как Гайлс, за когото се твърди, че е близък приятел на принц Филип, споделя, че ракът е бил причината за нейната умора и загуба на тегло, както и загубата на равновесие.

"Истината е, че Нейно Величество винаги е знаела, че оставащото ѝ време е ограничено. Тя прие това с цялата благодат", пише още Брандет.

Симптомите на мултиплен миелом включват болка в костите, гадене, запек, умора и слабост, или изтръпване в краката.

Припомняме ви, че здравето на кралицата по време на нейното управление беше една от големите тайни. През последната си година на трона тя отмени няколко събития поради здравословното си състояние.

Въпреки това монархът продължи да работи до последния си ден..

"Когато принц Алберт почина, кралица Виктория се скри от света. Когато принц Филип умря, кралица Елизабет II пое по пътя на работата. Няма магическа формула, която да превърне скръбта в щастие, но заетостта помага", пише Брандет.

Според "Таймс" Бъкингамският дворец отказа да коментира, което и да е от твърденията в книгата.

Снимка: БГНЕС