Зеленски към украинците: Не се отпускайте, руснаците презират християнските ценности

Войските на Русия са обстрелвали селата в района на Бахмут

24.12.2022 | 13:48 Редактор: Тодор Петров

Украинският президент Володимир Зеленски заменя посланика на страната у нас. Начело на украинската дипломатическа мисия в София вече ще бъде Олеся Илашчук. Досега поста заемаше Виталий Москаленко. Смяна на посланика има и в Латвия. 

В традиционното си вечерно обръщение към нацията държавният глава предупреди украинците да не се отпускат заради празниците, защото очаква активизиране на руснаците. Коледа в Русия се отбелязва на 7 януари. 

"Моля, помнете кой се бори срещу нас. С наближаващия празничен сезон руските терористи може да се активизират отново. Те презират християнските ценности и изобщо всякакви ценности. Затова, моля, внимавайте за сигналите за въздушна атака, помагайте си и винаги се грижете един за друг", призова Зеленски.

През изминалото денонощие войските на Русия са обстрелвали с танкове, миномети и реактивна артилерия селата в района на Бахмут.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 1 година
Този е луд( Зеленски) , лошото е че и западни комерсиални политици му вървят по акъла. Нищо добро за хората по света. САЩ, НАТО, производство на оръжие, това е пари, *** печалба за ***, стремящи се да управляват в своя хората с разум за добро. Сигнализирай за неуместен коментар
1
11 rate up comment rate down comment 5
ценности
преди 1 година
Руснаците ненавиждат фашизма! Бандеровци, Азовци, Десен сктор, и др. военни фашистки организации, участващи в Украинската армия! Сигнализирай за неуместен коментар