САЩ с призив към Путин: Прекрати тази война, признай реалността

"Народът на Украйна несъмнено не намира утеха в това, че руският президент заявява очевидното", заяви Вашингтон

23.12.2022 | 22:55 Редактор: Искра Ангелова
САЩ с призив към Путин: Прекрати тази война, признай реалността

Съединените щати подигравателно призоваха руския президент Владимир Путин да признае реалността и да изтегли войските си от Украйна, след като той най-накрая нарече конфликта в Украйна "война".

Откакто Путин нареди инвазията през февруари, Русия официално говори за "специална военна операция" и наложи закон, който криминализира това, което властите наричат подвеждаща терминология.

Но на пресконференция самият Путин използва думата "война", като заяви, че се надява тя да приключи възможно най-скоро.

"От 24 февруари САЩ и останалата част от света знаеха, че "специалната военна операция" на Путин е непровокирана и неоправдана война срещу Украйна. Най-накрая, след 300 дни, Путин нарече войната с истинското ѝ име", заяви говорител на Държавния департамент, цитиран от БГНЕС.

"Като следваща стъпка в признаването на реалността, ние го призоваваме да прекрати тази война, като изтегли силите си от Украйна", допълни той.

Държавният департамент заяви, че каквато и да е терминологията на Путин, "агресията на Русия срещу суверенния ѝ съсед доведе до смърт, разрушения и разселване": "Народът на Украйна несъмнено не намира утеха в това, че Путин заявява очевидното, както и десетките хиляди руски семейства, чиито роднини са загинали в битката във войната на Путин."

Снимка: БГНЕС


4
5 rate up comment rate down comment 2
Украйна
преди 1 година
Украйна е независима държава и не желае да се връща в комунистическа русия. Сигнализирай за неуместен коментар
3
4 rate up comment rate down comment 10
анонимен
преди 1 година
Руснаците се борят с голям октопод, с огромен октопод от държави, които се месят в руска Украйна и пращат оръжия за наливане на масло в огъня и убийства на още славяни, това трябва да спре, това пращане на оръжия и убийства трябва спре веднага! Украйна е руска територия, с руско население и мястото им е в Русия!Така е добре за всички и за цяла Европа, нека се върнат в родината си Русия украинците! Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 8
анонимен
преди 1 година
Руснаците се борят с голям октопод, с огромен октопод от държави, които се месят в руска Украйна и пращат оръжия за наливане на масло в огъня и убийства на още славяни, това трябва да спре! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 8
анонимен
преди 1 година
Спрете да пращате оръжия на Зеленски и убивате славяни, ето това е страшното, години наред убиват руснаци, украинци и други хора хунтата на Зеленски, това трябва да спре! Руснаците рускуват живота си, за да помогнат на родината си и на украинците, които живеят в страх от Киевската фашистка власт! Сигнализирай за неуместен коментар