Белият дом: Визитата на Зеленски е знак за Путин, че Вашингтон ще подкрепя Киев

Америка няма да изпрати войски в Украйна нито сега, нито през следващата година

21.12.2022 | 13:00 Редактор: Вяра Димова
Белият дом: Визитата на Зеленски е знак за Путин, че Вашингтон ще подкрепя Киев

Визитата на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ трябва да покаже на Владимир Путин, че Вашингтон няма да спре да подкрепя Киев, заяви високопоставен представител на американската администрация на специален брифинг, предава РИА Новости.

"Става въпрос за изпращане на сигнал до Путин и изпращане на сигнал до света, че Америка ще бъде с Украйна толкова дълго, колкото е необходимо", заяви служителят.

Според него руският президент се заблуждава, че "украинците ще отстъпят и НАТО ще бъде разделена".

Според служителя на Белия дом Съединените щати все още не виждат дипломатически начин, който да позволи прекратяване на конфликта "при справедливи условия". Той подчерта, че Вашингтон продължава да се придържа към принципа "нищо за Украйна без самата Украйна“ и няма да тласка Зеленски към преговори, информира "Фокус".

Америка няма да изпрати войски в Украйна нито сега, нито през следващата година, президентът Джо Байдън го заяви много ясно, продължи служителят на администрацията.

"Изпращаме военно оборудване и модерни оръжия на стойност милиарди и милиарди долари в Украйна, за да помогнем на Украйна да се защити", заключи високопоставен американски служител.

Снимка: Bloomberg.com