Путин праща спецчасти на границата, оглежда се за шпиони

Руският президент призова за засилване на работата на службите заради нови заплахи и рискове пред страната

20.12.2022 | 11:31 Редактор: Елеонора Танева
Путин праща спецчасти на границата, оглежда се за шпиони

Необходимо е да се засили работата на вътрешните специални служби във всички области поради нови заплахи и рискове. Това заяви Владимир Путин в обръщението си, посветено на Деня на служителите на службите за сигурност.

"Днес динамично променящата се ситуация в света, появата на нови заплахи и рискове поставят повишени изисквания към цялата система на руските служби за сигурност. Това означава, че трябва сериозно да активизирате работата в ключови области, да използвате максимално своите оперативни, технически и кадрови потенциал", призова руският президент, цитиран от ТАСС.

Той определи борбата с тероризма като един от основните приоритети в работата на всички специални служби и преди всичко на ФСБ. 

Путин препоръча постоянен контрол на местата за масов престой на хора, както и на стратегически обекти, транспортна и енергийна инфраструктура. 

"Сега се изисква максимално хладнокръвие, съсредоточаване на силите на контраразузнаването, включително военните. Необходимо е строго потискане на действията на чуждестранните специални служби, бързо разкриване на предатели, шпиони и диверсанти", каза президентът.

Поиска засилване на работата на Граничната служба на ФСБ. 

"Държавната граница е най-важната, ключова граница за гарантиране на сигурността на страната и тя трябва да бъде надеждно зdщитена. Опитите за нейното нарушаване трябва да се пресичат бързо и ефективно с наличните сили и средства, включително мобилни операции и специални сили", посочи Путин.

Снимка: БГНЕС