Студ скова Германия: Заледявания отмениха полети и ЖП пътувания

В Полша е силна предупреждение за лавини

19.12.2022 | 19:08 Редактор: Петя Кръстева

Лошото време доведе до затруднения при пътуванията в Европа. Заради заледявания бяха отменени десетки полети до и от Германия. Железопътният транспорт в страната също беше затруднен. А в Полша обявиха лавинна опасност.

176 от планираните за деня 1100 полети бяха отменени заради ниските температури и заледяването на летището във Франкфурт. А германският железопътен оператор "Дойче бан" обяви закъснения и предупреди за заледявания при влизане или излизане от вагоните, както и на много гари. 

Заради снежни бури и виелици в Полша имаше призиви хората да не тръгват на планински преходи. 

"На над 1600 метра надморска височина има висока степен на лавинна опасност. Основният проблем е липсата на видимост. Мъглата е твърде гъста и за нас също е много трудно да преценим риска от лавина", поясни спасителят Роберт Кидън.

Отвъд проблемите, които създава зимата, децата видяха повод за радост и забавление с първия сняг. Те извадиха шейните и правиха снежни човеци. 

Синоптиците предупреждават, че лошото време може да продължи с дни в различни части на Европа. Това означава повече смущения и студ на фона на особено тежката енергийна криза.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.