Русия промени тактиката си във войната и постига успехи в Донецк

Киев: Донбас е основният фронт, на който се води борбата за независимост на Украйна

11.12.2022 | 16:30 Редактор: Тодор Петров
Русия промени тактиката си във войната и постига успехи в Донецк

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че след нощната атака на ирански дронове Одеса и други градове и села в региона са потънали в тъмнина.  Над милион и половина украинци в региона са в момента без електричество.

Само обекти като болници и родилни отделения все още се снабдяват с електроенергия, съобщи заместник-ръководителят на президентската канцелария на Украйна Кирило Тимошенко. Според регионалната администрация възстановяването на електрозахранването може да отнеме от два до три месеца. На жителите на Одеса е било препоръчано да напуснат града, ако имат такава възможност.

"Врагът промени тактиката си. Вместо атаки с по-големи части, сега се атакува с по-малки групи от войници. Донбас е основният фронт, на който се води борбата за независимост на Украйна", заяви говорител на украинските въоръжени сили.

По думите му в операцията участват основно наемници от частната армия "Вагнер", подкрепени от ракетна артилерия.

По-рано руските военни съобщиха за настъплението си в региона. "В района на Донецк руските части продължиха атаките си и изтласкаха врага от укрепените му позиции", заяви говорителят на армията Игор Конашенков в Москва. 

Позиции са завзети и на север между малките градове Кременна и Лиман. Тези твърдения не могат да бъдат проверени по независим начин, съобщава DW.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
йокин
преди 1 година
Ако нямаше,жертви,разрушения,ИМЕТО,НЯМАШЕ,ДА Е ВОЙНА. Сигнализирай за неуместен коментар