Над 1,5 млн. души в Одеска област са без ток

Двама души загинаха и 10 бяха ранени при ракетен удар в Мелитопол

11.12.2022 | 07:18 Редактор: Петя Кръстева
Над 1,5 млн. души в Одеска област са без ток

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че положението в Одеска област е много трудно, след като руски удари с дронове по енергийната система са станали причина над 1,5 милиона души да са без електричество, предаде Ройтерс.

Заради мащаба на щетите всички потребители в Одеса, с изключение на критичната инфраструктура, са изключени от електричество, написа във Facebook кметът на Одеса Генадий Труханов.

Съобщение, публикувано от градската администрация в Telegram, посочва, че ударите са били нанесени в ранните съботни часове и са поразени  ключови далекопроводи и съоръжения, пише БТА.

Губернаторът на Одеска област Максим Марченко обобщи, че Русия е използвала дронове-камикадзе, които се забиват в мишената, но два от тях са били свалени над Черно море.

Междувременно двама души загинаха и 10 бяха ранени при ракетен удар с реактивна система за залпов огън "Хаймарс"срещу Мелитопол, предаде ТАСС.

Информацията за нападението срещу окупирания от Русия град бе съобщена от назначения от Москва за губернатор на Запорожка област Евгений Балицки.

Той твърди, че на място работят спасители, а разчистването на отломките продължава. 

"Центърът за отдих, където в събота вечерта са вечеряли хора, цивилни и служители на базата, е напълно разрушен", обобщи Балицки.

Снимка: БГНЕС