Атентатор самоубиец уби полицай и рани 10 души в Индонезия

Самоличността на нападателя все още не е известна

07.12.2022 | 10:42 Редактор: Вяра Димова
Атентатор самоубиец уби полицай и рани 10 души в Индонезия

При нападение срещу полицейски участък в индонезийската провинция Западна Ява атентатор самоубиец уби полицай и рани 10 души, съобщиха от полицията.

Органите на реда все още не са определили мотива за нападението, но Индонезия отдавна се бори с ислямистката агресия.

Взривът е станал около 8:00 ч. местно време по време на дежурство в полицейското управление "Астана Аняр" в Бандунг, столицата на най-многолюдната индонезийска провинция.

"Когато нашите служители правеха сутрешната поименна проверка, един мъж се опита да влезе насила в офиса и служителите се опитаха да го спрат", заяви началникът на полицията в Западна Ява Сунтана.

"Извършителят настояваше да се приближи до служителите ни, докато размахваше нож, и изведнъж стана експлозия", каза той пред репортери.

"По-късно наблизо е намерено второ устройство, което е било безопасно взривено от полицейския сапьорски отряд", каза още Сунтана.

Сред ранените, които са били ударени предимно от счупени стъкла и отломки от основния взрив, е и цивилен, който е минавал в района.

Самоличността на нападателя, който също е бил убит, все още не е известна. Властите съобщиха, че той е пътувал към полицейския участък със син мотоциклет, към който са били прикрепени послания, написани на бяла хартия, съобщи БГНЕС.

Писанията проклинали индонезийския наказателен кодекс като продукт на "неверниците" и призовавали хората да водят война срещу правоприлагащите органи.

Свидетел, който се намирал в близост до полицейския участък, твърди че е чул много силна експлозия.

Снимка: БГНЕС