Шефът на прокуратурата в Одеса: Украйна е изправена пред най-страшния изход

Сергей Костенко говори в София по време на конференцията "STOP HATE SPEECH" 

06.12.2022 | 10:46 Редактор: Тодор Петров
Шефът на прокуратурата в Одеса: Украйна е изправена пред най-страшния изход

"Моята страна е изправена пред най-страшния изход, до който може да доведе езикът на омразата. В Украйна се води най-голямата война в Европа след Втората световна", заяви пред участниците в Международната конференция "STOP HATE SPEECH" Сергей Костенко - административен ръководител на прокуратурата в Одеса. 

Той обърна внимание на нуждата от усъвършенстването на международноправния механизъм за преследване на престъпления, свързани с пропагандиране на воденето на агресивна война, призиви за геноцид и разпалване на вражда към други националности.

"Геноцидът предвижда не само убийства на хора, но и създаването на условия за тяхното пълно или частично унищожение. Руските войски в момента възнамеряват да оставят украинците без основните блага на цивилизация - вода, светлина, топлина", подчерта Костенко. 

Той призова всички да се обединят, за да помогнат на Украйна, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

"Моля ви не само заради украинския народ, но и заради бъдещето на нашите деца", каза още административният ръководител на прокуратурата в Одеса.


3
4 rate up comment rate down comment 2
НЕудобни въпроси
преди 1 година
А осем години батальона Азов избиваха цивилни граждани в Донбас... Вие къде бяхте ? Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 1
До този Костенко
преди 1 година
Нещо да кажете за случаите с изгорени живи хора в Одеса от 2014г насам, само защото били говорили на руски език ?! Или пък какво станало с децата от Алеята на ангелите в Донецк ?! Или това не е геноцид !? Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 1 година
Тоя да каже осъдил ли е нео на нацитата подпалили над 200 човека предимно рускоговорящи украинци и българи дори Сигнализирай за неуместен коментар