ЕС заплаши Twitter със забрана и постави условие на Мъск

Американската компания е основана през 2006 година

30.11.2022 | 23:47 Редактор: Искра Ангелова
ЕС заплаши Twitter със забрана и постави условие на Мъск

Европейският съюз заплаши Twitter със забрана на своята територия, ако собственикът на социалната мрежа Илън Мъск не спазва правилата на ЕС за модериране на съдържанието, съобщава "Файненшъл таймс", позовавайки се на свои източници.

"Европейският комисар Тиери Бретон, който отговаря за прилагането на цифровите закони на ЕС, изрази заплахата по време на видеосреща с Мъск днес", пише вестникът, като се позовава на хора, запознати с разговора.

Бретон е казал на Мъск да се придържа към списък с правила, който включва създаване на ясни критерии, по които даден потребител може да бъде блокиран, въздържане от "произволно" възстановяване на блокирани потребители, "агресивно" преследване на дезинформация и съгласие за "обширен независим одит" на платформата до следващото лято, предава БГНЕС.

Според "Файненшъл таймс" Мъск е бил предупреден, че ако не спазва тези правила, Twitter "рискува да наруши" новия Закон на ЕС за цифровите услуги, който установява стандарт за това как технологичните компании трябва да модерират съдържанието. Отбелязва се, че ако Twitter наруши закона, на социалната мрежа ще бъде наложена забрана в рамките на ЕС или глоба в размер до 6% от световния оборот.

Освен това, според вестника, Бретон е призовал Мъск да прилага строги правила за рекламиране, които включват забрана за "таргетиране" на деца и забрана за "таргетиране" на всички потребители въз основа на "чувствителна информация" като религиозни и политически убеждения.

Американската компания Twitter Inc. е основана през 2006 г. Основният продукт на компанията е социална мрежа за обмен на кратки съобщения. Седалището на компанията е в Сан Франциско, Калифорния.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Европедеругите са се *** от Мъск и от свободата на словото. Техните фашистки принципи за терор над хората ще почнат да удрят на камък съвсем скоро навсякъде по света. Сигнализирай за неуместен коментар