Бивш шеф в Twitter: Закъсаха го със сигурността, нямат кадри

Преди Мъск да поеме кормилото в Twitter, около 2200 души бяха фокусирани върху работата по съдържанието

30.11.2022 | 10:14 Редактор: Вяра Димова
Бивш шеф в Twitter: Закъсаха го със сигурността, нямат кадри

Бившият ръководител на отдел "Доверие и безопасност" в Twitter-Йоел Рот, който напусна компанията, след като Мъск пое нейното управление, заяви, че социалната медия не е по-сигурна при новия си собственик, като в същото време предупреди, че компанията вече няма достатъчно персонал, отговарящ за безопасността ѝ, съобщава Ройтерс.

Непосредствен след поглъщането на компанията от Мъск, Йоел Рот написа в Twitter, че по отношение на някои мерки, безопасността на Twitter се е подобрила под управлението на милиардера.

Попитан обаче в интервю по време на конференцията Knight Foundation дали все още смята така, Рот каза: "Не".

Той беше ветеран в Twitter, който помогна за управлението на платформата на социалните медии по време на няколко преломни решения, включително хода за окончателно спиране през миналата година на акаунта на нейния най-известен потребител - бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Преди Мъск да поеме кормилото в Twitter, около 2200 души в световен мащаб бяха фокусирани върху работата по модериране на съдържание, посочи Рот и добави, че не знае тения брой след придобиването на компанията, съобщи БНР.

Под ръководството на Мъск Twitter започна да се отклонява от придържането си към писмени и публично достъпни политики по отношение на решенията за съдържание, взети едностранно от милиардера, което Рот цитира като причина за своята оставка:

"Една от моите червени линии беше, ако Twitter започне да се управлява от диктаторски указ, а не от политика, тъй като вече няма нужда да съм в моята роля - да правя това, което правя", каза той.

Снимка: Bloomberg