Министър Минеков откри новия културно-информационен център в Скопие

Културата е онзи мост, чрез който ние имаме възможност да се сближим, заяви той

25.11.2022 | 18:30 Редактор: Елеонора Танева

България откри новия Културно-информационен център в Скопие. На церемонията присъства и министърът на културата Велислав Минеков.

Центърът е открит съгласно договора, подписан между бившия външен министър Соломон Паси и бившия македонски министър на културата Ганка Самуилова - Цветановска по програма за сътрудничество между министерствата на културата на двете страни. Открита бе и съвместна изложба "Заедно II", която включва картини на съвременни художници от България и Северна Македония.

"Културата е онзи мост, чрез който ние имаме възможност да се сближим и да отправим поглед за общо бъдеще. Когато ще бъдем заедно, по-близки отпреди, научили своите уроци, готови да работим рамо до рамо, за да затвърдим нашите общи цели за утвърждаване мястото на културата в нашите общества", каза министър Минеков.

"Нашата цел е да бъде една институция с подкрепа на двете министерства на културата, която да даде предпоставки за по-тясно сътрудничество на представители на културните среди", допълни директорът на Българския културно-информационен център в Скопие - Антония Велева.