Великобритания призова Украйна да продължи настъплението на фронта

"Страната трябва да поддържа натиска", категоричен е Бен Уолъс

25.11.2022 | 09:50 Редактор: Ваня Кузманова
Великобритания призова Украйна да продължи настъплението на фронта

Великобритания призова Украйна да продължи настъплението на фронта. Това заяви министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс в интервю пред вестник Daily Beast.

"Украйна трябва да поддържа натиска, да поддържа инерцията и да продължи атаките си срещу руските сили през зимните месеци", категоричен е той.

"Като се има предвид предимството, което украинците имат в обучението, оборудването и качеството на бойната сила срещу деморализирани, зле обучени, зле оборудвани руснаци, в интерес на Украйна е да запази инерцията през зимата. Те разполагат с 300 000 единици арктическа бойна техника, получена от международната общност", обяснява Уолъс.

Изданието припомня, че докато Лондон призовава въоръжените сили на Украйна да атакуват, "високопоставени американски служители се опитаха да избутат Украйна от бойното поле на масата за преговори".

Вестникът добавя, позовавайки се на неназовани източници в Украйна, че Великобритания участва по-активно в подпомагането на Украйна от други страни, съобщи "Фокус". 

"Ако нашите въоръжени сили имат нужда от конкретно превозно средство или оръжие, британците ще потърсят във военните каталози на различни страни и ще намерят това, от което се нуждаем", разказва украинският служител.

Снимка: БГНЕС