Зеленски: Руснаците не умеят да се бият, могат само да тероризират

В Украйна вече има сняг, а температурите са минусови

25.11.2022 | 07:05 Редактор: Тодор Петров

Над 15 000 души са в неизвестност от началото на войната в Украйна, съобщи Международната комисия за изчезнали лица. В същото време продължава работата по възстановяването на водата и електричеството в Украйна. Най-тежко до момента е в столицата Киев и още 15 области. 

Украйна заяви, че около 50% от нуждите на страната от електроенергия в момента не се задоволяват след масираните руски ракетни удари тази седмица. В Украйна вече има сняг, а температурите са минусови. 

Във видеообръщението си късно в четвъртък президентът Володимир Зеленски заяви, че руските войски не знаят как да се бият. Единственото, което все още могат да правят, е да тероризират, настоя той.

"Почти всеки час получавам съобщения за нашественици, удрящи Херсон и други общности в района. Такъв терор започна веднага след като руската армия беше принудена да избяга от Херсонска област. Това е отмъщението на тези, които загубиха. Те не могат да се бият. Единственото нещо, което могат, е да тероризират. Или енергиен терор, или артилерия, или ракета - само това е, до което Русия деградира при сегашните си управници", каза Зеленски.

Снимка: БГНЕС