Вархей: Властите в РСМ да издирят извършителя от Охрид

Вратите ми са отворени за македонските българи, заяви еврокомисарят пред Милена Милотинова

25.11.2022 | 19:26 Редактор: Тодор Петров

"При всяко нападение, срещу която и да е общност в Северна Македония, трябва да се предприемат последващи действия от страна на полицията и правителството. Наясно съм с нападението от вчера (бел. ред. - първото за тази седмица нападение над клуба на македонските българи в Охрид, което стана в понеделник). Надявам се, че правителството ще направи същото, както в предишния случай (бел. ред. - нападението над клуба в Битоля в началото на август). Най-вече да започне разследване, но и да намери извършителя", каза в ексклузивно интервю, което ще бъде излъчено в събота от 17:30 часа по Bulgaria ON AIR, еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей пред водещата на предаването "Брюксел 1" Милена Милотинова.

Еврокомисарят заяви, че е готов да се срещне с представители на организациите на македонските българи, ако те поискат среща с него. "Вратата ми е винаги отворена за всяка заинтересована страна от която и да е страна-кандидатка," допълни Вархей.

Знае ли комисарят за безпрецедентното законодателство, което РСМ въведе по бързата процедура срещу културните клубове на македонските българи - цялото  интервю може да проследите в събота от 17:30 часа в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.