Зеленски към всички украинци: Пестете тока, ще има нови извънредни спирания

Повече от половината енергийна инфраструктура на Украйна е унищожена

22.11.2022 | 07:22 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски към всички украинци: Пестете тока, ще има нови извънредни спирания

Володимир Зеленски отново призова своите сънародници да ограничат потреблението на електроенергия. Вчера на тъмно останаха над 950 хиляди души. Украинският президент подчерта, че най-критична е ситуацията в Киев и региона, както и във Виница, Суми, Тернопол, Черкаси, Одеса и някои други градове и региони.

Украинският президент призова бизнеса и обикновените граждани да ограничат потреблението, особено в пиковите часове. Той предупреди за очаквани нови извънредни спирания.

"Екипите работят максимално, но системните щети върху нашата енергетика от атаките на руските терористи са толкова големи, че всички наши сънародници, а и предприятия, трябва да бъдат много пестеливи и да има разпределение на потреблението по часове на деня", посочи Зеленски.

Прекъсвания на електричеството се очаква да има и днес. Повече от половината енергийна инфраструктура в страната е унищожена. Украинците най-вероятно ще трябва да се примирят с всекидневни спирания на тока в цялата страна поне до края на март, прогнозира вчера ръководителят на голям частен електроенергиен доставчик.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Пенев
преди 1 година
Краят на Украйна ще дойде на тъмно. Сигнализирай за неуместен коментар