31-годишен мъж изнасилил и убил ученичка във Франция, захвърлил тялото в изоставена сграда

Още на 15 години убиецът е осъждан за сексуално насилие над деца

21.11.2022 | 18:21 Редактор: Петя Кръстева
31-годишен мъж изнасилил и убил ученичка във Франция, захвърлил тялото в изоставена сграда

31-годишен мъж е обвинен в отвличането и убийството на ученичка във Франция, месец след като убийството на момиче в Париж предизвика обществено недоволство.

Последната жертва, 14-годишна, наречена във френските медии Ванеса, е била отвлечена на път за вкъщи от училище в градчето Тунанс миналия петък в селския регион Лот-е-Гарон. Местен французин, който прекарал деня в пушене на канабис в колата си, признал, че я е изнасилил и удушил, след което е захвърлил тялото ѝ в изоставена сграда, се казва в изявление на местните прокурори.

Докато е бил в ареста, той е заявил, че не е планирал престъплението и не е познавал жертвата, като е добавил, че "действията му са били сексуално мотивирани", гласи още изявлението, цитирано от БГНЕС.

"Този мъж е разтърсен от сериозността на деянието си. За момента ще остане в килията си и ще се срещне с експерти, които са най-подходящи да обяснят това, което изглежда напълно необяснимо", заяви адвокатът му Александър Мартин пред новинарския канал BFM.

Убиецът - Ромен Шеврел, е живял с партньорката си и има едномесечна дъщеря. Когато е бил на 15 години е бил осъждан за сексуално насилие над деца.

Убийствата на ученици са изключителна рядкост във Франция, а убийството на 12-годишно момиче в Париж през октомври предизвика шок и гняв. Жертвата е била отвлечена, сексуално нападната и убита след училище - престъпление, което президентът Еманюел Макрон определи като "зло".

Случаят даде началото на ожесточени политически спорове, тъй като предполагаемата убийца е психически разстроена алжирка, която се намира във Франция незаконно и за която има издадена заповед за експулсиране.

Снимка: Pixabay