fallback

МО на Русия: Изявленията за "руски" ракети в Полша са умишлена провокация

Естония и Латвия готови да окажат помощ на Полша

15.11.2022 | 22:15 Автор: Елеонора Танева

Изявления на полски медии и официални лица за падането на "руски" ракети в района на село Пжеводов е умишлена провокация. Това е официалната позиция на руското министерство на отбраната, цитирана от ТАСС.

Министерството на външните работи на Естония изрази солидарност с Полша. 

"Ние се консултираме отблизо с Полша и други членове на Алианса. Естония е готова да защитава всеки сантиметър от територията на НАТО. Ние сме напълно солидарни с нашия близък съюзник Полша", пише в позиция на естонското външно министерство, публикувана в Twitter.

Latest news from Poland is most concerning. We are consulting closely with Poland and other Allies. Estonia is ready to defend every inch of NATO territory. We’re in full solidarity with our close ally Poland ????????

— Estonian MFA ???????? | ???? #StandWithUkraine (@MFAestonia) November 15, 2022

Министърът на отбраната на Латвия също публикува пост в социалните мрежи: Моите съболезнования на нашите полски братя по оръжие. Престъпният руски режим изстреля ракети, които са насочени не само към украински цивилни, но и паднаха на територията на НАТО в Полша. Латвия напълно подкрепя полските приятели и осъжда това престъпление.

fallback
Още от Свят
fallback