На фона на обвиненията: Путин разговаря с Раиси, Иран обеща още подкрепа за Русия

Тази седмица висш руски служител по сигурността посети Техеран

13.11.2022 | 06:30 Редактор: Искра Ангелова
На фона на обвиненията: Путин разговаря с Раиси, Иран обеща още подкрепа за Русия

Руският президент Владимир Путин и иранският му колега Ебрахим Раиси проведоха телефонен разговор, в който обсъдиха задълбочаване на сътрудничеството между двете страни в политиката, икономиката и търговията, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

"Обсъдени бяха редица актуални въпроси от двустранния дневен ред с акцент върху по-нататъшното засилване на взаимодействието в политическата и търговско-икономическата област, включително транспортно-логистичната сфера. Постигнато беше съгласие за активизиране на контактите между съответните руски и ирански ведомства", съобщи пресслужбата на Кремъл, без да уточнява кога се е провел разговорът, информира БТА.

Русия увеличава усилията за изграждане на връзки с Иран и други незападни страни, откакто нахлу в Украйна през февруари. Киев и Западът обвиняват Москва, че използва ирански дронове за удари по украински енергийни обекти.

Тази седмица висш руски служител по сигурността посети Техеран и се срещна с ирански ръководители, а двете държави обещаха да изграждат по-близки отношения, посочва Ройтерс.

Снимка: БГНЕС