Украйна: Русия ни готви масирани удари в дните на Г-20, Москва обича символичните дати

"Тези ракети, които имаха преди пълномащабното нахлуване, те ги правеха с години", каза говорителят на украинските ВВС

12.11.2022 | 22:45 Редактор: Искра Ангелова
Украйна: Русия ни готви масирани удари в дните на Г-20, Москва обича символичните дати

Русия може да се опита да извърши масирана ракетна атака срещу Украйна на 15-16 ноември, когато ще се проведе срещата на Г-20 в Бали. Това предрече говорителят на украинските ВВС Юрий Игнат в ефира на украинския телемаратон.

"Русия много обича символичните дати и срещата на Г-20 се възприема в тази парадигма. Руснаците натрупват сила, но производството дори на една ракета "отнема повече от един или два дни", каза Игнат, цитиран от БГНЕС.

"Тези ракети, които имаха преди пълномащабното нахлуване, те ги правеха с години. Бяха съхранявани, транспортирани, поставяни... Производството дори на една ракета е много сложен процес. Не става за ден или два. Към днешна дата те изстреляха невероятно количество ракети в Украйна и не могат да си позволят чести ракетни залпове, както 10 октомври. Те ще спестят нещо, за да (ударят) по някое време", обясни Игнат, цитиран и от агенция УНИАН.

Според него напълно възможно е Русия да се готви да нанесе следващия удар в дните на срещата на Г-20: "Те много обичат да направят някаква провокация някъде около такива дни."

Снимка: БГНЕС