Едно място дели демократите от мнозинство в Сената

Две надпревари за места в Камарата на представителите на Конгреса все още не са решени

12.11.2022 | 09:28 Редактор: Петя Кръстева
Едно място дели демократите от мнозинство в Сената

Демократите на президента на САЩ Джо Байдън имат по-големи шансове да запазят крехкото си мнозинство в Сената след междинните избори. След дни на преброяване демократът Марк Кели успя да защити трудно извоюваното си място в Сената в щата Аризона. Бившият астронавт Кели надделя над републиканския претендент Блейк Мастърс. Така демократите са само на едно място от възможно мнозинство в Сената. Две надпревари за места в Камарата на представителите на Конгреса все още не са решени, предава DPA. 

Изборите за Конгрес се проведоха още във вторник. По време на "междинните избори" в средата на четиригодишния мандат на Байдън всички 435 места в Камарата на представителите и 35 от 100-те места в Сената бяха подложени на избори. Тридесет и шест губернаторски и други ключови щатски длъжности също бяха незаети. Преброяването на гласовете в Аризона отне особено много време заради изключително близката надпревара между двамата опоненти там и заради особеностите на избирателния закон в щата.

Демократите се справиха много по-добре от очакваното - въпреки че все още не е ясно кой ще ръководи Конгреса в бъдеще. В Сената демократите и републиканците вече разполагат с по 49 гласа след решението за Аризона. Две места все още се оспорват: в щатите Невада и Джорджия

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
иво
преди 1 година
ДЕМОКРАЦИЯТА СПЕЧЕЛИ СЕНАТА ! Сигнализирай за неуместен коментар