Байдън захапа привържениците на Тръмп: Те са малка част от републиканците

"Избирателите показаха, че не искат ден след ден да живеят в една постоянна политическа битка", заяви президентът на САЩ

10.11.2022 | 13:08 Редактор: Искра Ангелова
Байдън захапа привържениците на Тръмп: Те са малка част от републиканците

Привържениците на президента на САЩ (2017 - 2020) Доналд Тръмп са само малка част от членовете на Републиканската партия, каза американският президент Джо Байдън, цитиран от ДПА.

Избирателите ясно показаха на междинните избори, че не искат ден след ден да живеят в една постоянна политическа битка, каза на пресконференция в Белия дом след изборите Байдън.

"Не смятам, че можем да охладим страстите при най-твърдите привърженици на Тръмп сред републиканците. Мисля обаче, че те са малцинство в Републиканската партия", допълни американският президент, който се изказва още преди пълното преброяване на гласовете от няколко от най-оспорваните изборни битки в страната, които ще предопределят кой ще контролира американския Конгрес, цитиран от БТА.

"Смятам, че преобладаващото мнозинство от членовете на Републиканската партия, с които се разминаваме силно в мненията си по някои въпроси, са почтени и честни хора", каза Байдън, позовавайки се на дългогодишния си опит в Сената и Камарата на представителите.

Дори след като Тръмп освободи поста през 2021 г., той и привържениците му продължиха да играят важна роля в Републиканската партия, а самият Тръмп подкрепи редица кандидати за междинните избори.

Републиканската партия изглежда все по-разделена между радикалните привърженици на Тръмп и онези, които искат да загърбят Доналд.

Снимка: БГНЕС