Ужасът на руската окупация в Изюм: Изтезания с метални пръти, електрошок, уотърбординг

В града все още няма електричество

06.11.2022 | 12:08 Редактор: Тодор Петров
Ужасът на руската окупация в Изюм: Изтезания с метални пръти, електрошок, уотърбординг

Изюм е сериозно пострадал след тежките сражения в района. Войната е оставила видими следи. Зад разрушените фасади бавно се разкрива целият ужас на руската окупация. Тази половин година е била време на мъчения и предателства. 

Хората се събират пред многоетажните жилищни блокове в украинския град. Бръмчи генератор. Десетки хора зареждат мобилните си телефони тук. Все още няма електричество.

Руските войници търсят врагове, които помагат на украинската армия да се бори срещу руските войски. В Харковска област са открити десетки места за изтезания. Според проучване на информационната агенция Асошиейтед прес само в Изюм те са десет на брой.

Володимир Тимошко, началник на полицията в Харковска област, заяви по украинската телевизия, че в някои случаи хората дори са били отвеждани в Русия - "например в Шебекино, където били измъчвани и след това връщани обратно в Украйна".

По официални данни в Харковска област украинските следователи са открили 22 места за изтезания. Оцелели разказват пред украински медии, че някои от тях са били премествани от един град в друг, пише DW.

Жертвите съобщават за едни и същи методи на изтезания: бой с метални пръти, електрошок, имитация на екзекуции, уотърбординг. Не всички от измъчваните са оцелели.

Според украинските власти 30 от над 400-те тела, намерени в масов гроб в една гора близо до Изюм, носят белезите на изтезания: връзвани ръце, счупени кости, рани от огнестрелно оръжие и прободни рани. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Ники
преди 1 година
Пълни глупости .Не мога да разбера кой го е написал това. Сигнализирай за неуместен коментар