Обмислят тотална евакуация на Киев заради пълно спиране на тока

Може да загубим цялата си система за захранване, признаха украинските власти

06.11.2022 | 11:01 Редактор: Тодор Петров
Обмислят тотална евакуация на Киев заради пълно спиране на тока

Властите на Киев обмислят възможността да евакуират около 3 милиона жители на украинската столица заради пълно спиране на тока. Това съобщи ръководителят на службата за сигурност на киевската администрация Роман Ткачук в интервю за "Ню Йорк таймс".

"Може да загубим цялата си система за захранване. Ще започнем да информираме хората и да ги молим да напуснат", признава той.

При този изход най-малко 12 часа предварително служителите ще получат известие от службите, че мрежата е пред срив. 

Киев също така подготвя около 1000 отоплителни убежища за зимата, повечето от които са разположени в учебни заведения. Ткачук увери пред вестника, че в момента ситуацията с електроенергията в града е управляема.

В петък украинската енергийна компания DTEK заяви, че за Киев "графиците за аварийни спирания, които бяха съставени по-рано, засега не са актуални", припомня бгнес. Според DTEK енергетиците на компанията, заедно със специалисти от националната енергийна компания "Укренерго", други аварийни служби и държавни органи правят всичко възможно, за да стабилизират ситуацията възможно най-бързо. 

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
неоЛи
преди 1 година
Само да не ги засилят насам, че и на нас вече почнаха да ни спират тока, ей така без да кажат нищо... човек разбира по уредите :/ Сигнализирай за неуместен коментар