Щастлив от успехите край Севастопол: Зеленски поиска още повече морски дронове

"Всички вече видяха как работят", посочи украинският президент

06.11.2022 | 07:28 Редактор: Тодор Петров
Щастлив от успехите край Севастопол: Зеленски поиска още повече морски дронове

След нападението с украински морски дронове срещу руския Черноморски флот в пристанище близо до Севастопол на полуостров Крим, Украйна иска да закупи повече оръжия от този тип, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Във видеообръщението си в събота вечерта Зеленски каза, че целта на тези дронове е ясна. "Всички вече видяха как работят", посочи той.

По украински оценки три руски бойни кораба са били поразени миналата седмица при нападението срещу Севастопол. Сред тях е бил и новият флагман "Адмирал Макаров".

Руските военни признаха само за незначителни щети, без да дават повече подробности, съобщи БТА.

След избухването на войната Украйна създаде интернет платформата United24, чрез която вече са били дарени около 220 милиона долара за закупуване на оръжие, по данни на Киев.

"Ние със сигурност знаем, че ирански инструктори са обучавали руските терористи как да използват дроновете, а в Техеран изцяло мълчат за това. Ако в Иран продължават да лъжат за очевидното, това означава, че светът ще приложи още повече усилия, за да разследва терористичното сътрудничество на руския и иранския режим и това какво плаща Русия за него. В съвременния свят няма такова нещо някой от терористите или техните съучастници да остане ненаказан", каза още Зеленски.

Снимка: БГНЕС