Стотици загинали при тежък артилерийски обстрел между Русия и Украйна

Жестоки боеве се водят в Херсонска област

05.11.2022 | 21:46 Редактор: Тодор Петров
Стотици загинали при тежък артилерийски обстрел между Русия и Украйна

Руските и украинските сили днес са водили тежък артилерийски обстрел по противниковата страна, става ясно от съобщения от въоръжените сили на двете държави, цитирани от ДПА.

Киев твърди, че неговите сили са унищожили руски позиции в Луганска и Донецка области. Министерството на отбраната в Москва каза, че "украински атаки" са били отблъснати в региона на Донецк, Луганск и Херсон, след като Украйна многократно се зарече, че ще си възвърне контрола над тези окупирани от Русия региони. 

Съобщенията от въоръжените сили, чиято достоверност няма как да бъде потвърдена, съдържат информация за стотици загинали от всяка страна, предаде БТА.

В анексираната от Москва Херсонска област властите съобщиха за най-тежкия артилерийски обстрел от няколко дни. Украинското ръководство иска напълно да освободи този регион в южната част на страната, след като първоначално постигна успехи в своята офанзива там.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 1
Нда
преди 1 година
Над 600загинали ватенки за един ден!Браво на украинците! Така се защитава род и родина! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 6
Vili
преди 1 година
Иска,но не може.И аз искам много работи,ама не,няма. Сигнализирай за неуместен коментар