Си Дзинпин: Китай разчита на мирно съжителство и сътрудничество със САЩ

"Това ще помогне за подобряване на глобалната стабилност", смята китайският лидер

27.10.2022 | 11:15 Редактор: Петя Кръстева
Си Дзинпин: Китай разчита на мирно съжителство и сътрудничество със САЩ

Китай разчита на мирно съжителство, взаимно уважение и сътрудничество със Съединените щати. Това съобщи в четвъртък китайският лидер Си Дзинпин в съобщение до Националния комитет за отношенията между САЩ и Китай по повод годишната вечеря на организацията, предава CCTV.

"Китай е готов да положи усилия заедно със Съединените щати, така че двете страни да се уважават взаимно, да съществуват мирно и да постигнат взаимноизгодно сътрудничество",  коментира Си Дзинпин, цитиран от Китайската централна телевизия.

Според китайския президент Пекин и Вашингтон трябва да намерят правилния път за развитие на отношенията, предаде "Фокус".

"Като две големи сили, Китай и Съединените щати трябва да засилят връзките и сътрудничеството, това ще спомогне за подобряване на глобалната стабилност и сигурност и ще насърчи световния мир и развитие", заяви Си.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Той и Путин си мислеше същото докато не му забиха нож в гърба. Така, че чичо Си, опичай си акъла и много вяра на кравар немай. Сигнализирай за неуместен коментар