Кадиров иска унищожаване на украински градове: Войната вече се води на наша територия

Лидерът на Чечения изрази недоволството си от развоя на войната

26.10.2022 | 08:02 Редактор: Петя Кръстева
Кадиров иска унищожаване на украински градове: Войната вече се води на наша територия

Лидерът на руската съставна република Чечения Рамзан Кадиров отново изрази недоволството си от хода на войната в Украйна.

"Казвахме, че провеждаме специална военна операция на територията на Украйна, но войната вече се води на наша територия", заяви той в канала си в Telegram. 

"В граничните райони с Украйна вече е въведено военно положение, но те продължават да стрелят по мирни граждани и цивилни обекти", пише отще Кадиров. 

Според него отговорът на Русия на това е бил "слаб". Той призова в отговор за унищожаване на украинските градове, "за да можем да видим далечния хоризонт".

Понастоящем движението на повече от 1000-километровия фронт в Украйна е слабо. По данни на Министерството на отбраната в Москва руските войски са отблъснали украинските атаки в Херсонска област в Южна Украйна и в Луганска област в източната част на страната.

Представители на назначената от Русия окупационна администрация в Херсон работят по евакуацията на хиляди жители през река Днепър към части на страната, разположени на изток.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
ОБЕКТИВЕН
преди 1 година
ДАА, ВСИЧКИ СЕ ЧУДЯТ КАКВО ЧАКАТЕ ОЩЕ И НЕ СТЕ НАВРЕЛИ В *** ДИРНИК НАРКОМАНА ЗЕЛЕНСКИ!?НАЙ МАЛКОТО ТОВА *** ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА! Сигнализирай за неуместен коментар